Dennis | Persoonlijk

Mijn naam is Dennis Oomes en ik woon in Nieuwkoop en ben getrouwd met Anita. Wij hebben één zoon, Luuk. Wij zijn erg reislustig van Alaska tot Afrika en van Amerika tot China.

Ik ben behoorlijk sportief. Hardlopen doe ik al heel mijn leven en sinds kort heb ik daar zwemmen en wielrennen aan toegevoegd. In september 2021 heb ik mijn eerste Iron Man triathlon, afgevinkt, een marathon gelopen en ben ik een theatershow gestart. Daarnaast hou ik van lange afstandswandelingen. Bijvoorbeeld boven de poolcirkel of in het hooggebergte.

Grote uitdagingen aangaan ging ik niet altijd, want pas enkele jaren geleden heb ik ontdekt dat ik mijn hele leven last had van slaapapneu. Hierdoor gefunctioneerde ik maar op halve kracht. Dit is gelukkig met behulp van een slaapexpert gefikst.

Toen ik normaal begon te slapen, kon ik eindelijk normaal functioneren en dacht ik: Als dit normaal is, wat is dan optimaal?

Denk je aan optimale prestaties dan kom je al snel uit bij NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Dus ben ik in de leer gegaan bij Joost van der Leij (#1 NLP master trainer) en kan nu zeggen dat ik  een NLP Practitioner, Master Practitioner en Licensed NLP coach.

Tijdens de opleiding ben ik in aanraking gekomen met het Neurogram. Het Neurogram is een wetenschappelijk verbeterde versie van het Enneagram en is de meest effectieve manier waarmee je jezelf en anderen kunt doorgronden. Ik durf met trots te zeggen dat er maar weinig mensen in Nederland zijn die zoveel van het Neurogram weten als ik. Het Neurogram wordt tegenwoordig ook onderwezen op de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Erasmus Universiteit (EUR).

Omdat mijn passie ook wetenschap is ben ik door gaan zoeken en ben ik uitgekomen bij The Flow Research Collective (FRC) in Amerika. The FRC is het meest toonaangevende peak performance onderzoeksbureau en trainingsinstituut ter wereld en werkt o.a. samen met Google, De Formule 1, US Navy Seals en USC.
Bij the FRC heb ik het Zero To Dangerous programma doorlopen, waarbij alles draait om optimale prestaties (hoe kom ik in Flow). Veel Flow in mijn leven is nu de #1 prio, want dan voel ik mij op mijn best.

Zelf in Flow komen is geweldig en het anderen leren vind ik fantastisch. Om dit goed te leren heb ik het High Flow Coaching programma gedaan bij de FRC. Hier leer je de neurobiologie van Flow, hoe je dit kunt activeren en acceleren. Je wordt bijgestaan door doctoren en neurowetenschappers en krijgt de beste tools aangereikt om Flow bij anderen te coachen. Mijn afstudeer en onderzoekspaper ging over Meta triggers - a personalized (evolutionary) flow triggers en is onlangs door de Flow Research Collective aangemerkt als TOP onderzoekspaper!

Dus na een lange zoektocht kan ik eindelijk zeggen dat ik de heilige graal heb ontdekt. FLOW!

'Flow, the secret to happiness'
- Mihaly Csikszentmihalyi -


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram