Voel je goed avond - Nieuwsbrief

Nieuwsbrief #1

Kisses on the mirror, shakshuka en doodsbang

Hi,

Hoe gaat het met jou? Voel jij je goed vandaag?

Graag blijven wij jou inspireren zodat jij je goed blijft voelen, middels onze nieuwsbrief VOL inspiratie.

TIP; abonneer je op de Voel je goed social media kanalen (onze nieuw te starten) podcast,  recepten, waardevolle tips en muziek!

Groet,
John, Willemiek & Dennis

Think Good - door John van der Haven

Wat heeft meer impact? Alles wat je vooraf zegt of alles wat je achteraf doet?

Kisses on the mirror

Onlangs las ik op social media een bericht over een middelbare school in Amerika die werd geconfronteerd met een nogal ongewoon probleem. Onder een groep meisjes was het namelijk een trend geworden om elke dag, in het geheim, het toilet te bezoeken om daar de grote spiegel te versieren met zogenaamde ‘kiss marks’, nadat ze felrode lippenstift hadden opgedaan.

Gevolg was natuurlijk dat de conciërge elke avond super veel werk had om al de lippenstiftvlekken te verwijderen en dat vonden de meisjes maar wat grappig.

De school probeerde van alles om het vervelende gedrag te stoppen. De meisjes werden gewaarschuwd, gesmeekt en zelfs beleefd gevraagd om er mee te stoppen. Het werkte alleen maar averechts. Sterker, het leek wel of de meisjes alleen maar meer lol in hun activiteiten kregen. Uiteindelijk besloot de directrice dat er iets moest gebeuren.

Ze riep de groep meisjes naar het toilet en daar stond de conciërge op hen te wachten. De directrice legde uit dat de arme conciërge elke avond moest overwerken om de spiegels schoon te maken.

En, om te laten zien wat een enorm werk dat wel niet was vroeg ze de conciërge de meiden voor te doen hoe hij dat deed.
De conciërge pakte een wisser met lange steel, doopte hem in het toilet en maakte de spiegel ermee schoon.

Vanaf dat die dag is er geen enkele lipafdruk meer gevonden op de spiegel…

Is gedragsverandering lastig? Bij je kinderen, je collega’s of misschien wel bij jezelf? Nee hoor, denk iedere keer maar aan dit verhaal en besef dat alles wat je achteraf doet, veel meer effect heeft dan alles wat je vooraf zegt

Eat Good - door Willemiek van Dam

Recept: Shakshuka
Graag deel ik een overheerlijk en vegetarisch recept met jullie; Shakshuka.
Dit eenpansgerecht van Oosterse afkomst – met heel veel kruiden – is eigenlijk niet meer dan eieren in een pittige tomatensaus. En lékker dat het is. Wat ook leuk is: dit gerecht kan worden gegeten als ontbijt, lunch of diner. Ja, echt!
Ingredienten (voor 2 personen): 1 ui, 1 teentje knoflook, blikje tomatenpuree, 400 gram tomatenblokjes, 1 tl cayennepeper, 1 tl komijnzaad, 1 tl chilipeper, 1 tl paprikapoeder, handje verse peterselie en 3 eieren.

Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Neem een diepe koekenpan of hapjespan, voeg wat olijfolie toe en fruit de ui even.

Snijd de paprika in stukjes en voeg samen met de knoflook toe. Bak een paar minuten mee.

Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat even pruttelen.

Voeg alle kruiden toe, inclusief wat peper en zout en roer goed door.

Maak een kuiltje in je saus, hier gaat je eerste eitje in. Herhaal deze stap voor je overige eieren.

Je eieren gaan nu als het ware pocheren in je saus. Leg daarom een deksel op je pan, zet het vuur laag en laat de eieren in ongeveer 6-8 minuten pocheren.

Strooi tot slot wat fijngehakte peterselie over je shakshuka en serveer in de pan.

Eet smakelijk!

Feel Good - door Dennis Oomes

DOODSBANG
Bijna ieder succesvol persoon die ik tegenkom rent net zo hard van iets weg als dat hij ergens naartoe rent. Waarom? Omdat angst een geweldige motivator is.

We besteden van nature veel aandacht aan de dingen die ons bang maken.

Angst drijft aandacht!

Wanneer je jezelf traint om angst te gebruiken als brandstof (in plaats van een bedreiging die je moet zien te vermijden) wordt focussen moeiteloos.

Door je angsten te confronteren dwing je lichaam en geest om zich te herijken, waardoor je de volgende keer dat je jezelf opnieuw met angst confronteert een kleinere reactie oproept. Dit noemen ze persoonlijke groei.

Maar hoe confronteren we onze angsten eigenlijk?

De wetenschap toont aan dat er slechts twee opties zijn. Of je bouwt langzaam een tolerantie op of je gaat er in één keer helemaal voor. Iedereen ervaart angst anders.

De ene persoon ervaart angst wanneer hij surft op 15 meter hoge golven, voor mij is zwemmen in golven van 2 à 3 meter al meer dan genoeg.

Sommigen vinden spreken in het openbaar geweldig, anderen moeten er niet aan denken.

Een tip: oefen met het nemen van risico’s – door een nieuwe activiteit te proberen of iets te zeggen tijdens een vergadering. Probeer de volgende vergadering dan nog een keer iets te zeggen, totdat je het aandurft om zelf het woord te nemen. Enzovoort.

Het doel is dus om comfortabel te worden met ongemakkelijk zijn.

Simpel gezegd: angst is een van de snelste paden naar flow… maar alleen als je weet hoe je het moet gebruiken (want de meeste mensen raken volledig in de war door angst).

Gelukkig hoeven we dit “angst proces” niet alleen te doen. In een 1:1 coachsessie help ik je door dit proces. Stuur een bericht naar:  info@flowpeakperformance.nl

Samen zullen we je angst transformeren.

Ik duim voor je.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram